Home Home
Vakantiehuis Vakantiehuis en foto's
Locatie Locatie
Egmond aan Zee Egmond aan Zee
Beschikbaarheid Beschikbaarheid
Prijzen Prijzen
Huurvoorwaarden Huurvoorwaarden
   
Reserveren Reserveren
   
Links Links
Contact Contact


Informatie over Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is één van de meest aantrekkelijke vakantie bestemmingen van Nederland. Wat maakt Egmond zo aantrekkelijk? De ligging direct aan zee en de duinen alsmede een zeer gezellig dorpskern met één van de leukste winkelstraten van Noord-Holland (iedere zondag koopzondag) natuurlijk, maar ook het brede zandstrand de vele terrasjes, boulevard en vuurtoren maken het een vakantiebestemming die "het" heeft. Natuurlijk niet alleen in de zomer. Egmond heeft zijn charme alle seizoenen van het jaar.

Het mooie lommerrijke Bergen (8km) met in de zomer zijn kunstmarkt en het gezellige Alkmaar (9km) met zijn kaasmarkt en grachtenpandjes liggen beiden op fietsafstand. U kunt wellicht moeilijk een keus maken uit de talrijke uistapjes of heerlijk zonnen, flaneren aan het strand of boulevard. Een fietstochtje door de duinen waar u verrast zult worden door de bijzondere flora en fauna is zeer aanbevelenswaardig. In de lente zijn daar de bloemenvelden, de abdij van Egmond-Binnen (5km), waar u een pottenbakkerij en kaarsenmakerij vindt.

Meer dan 1000 jaar geleden is het dorp (Egmonders spreken niet van Egmond maar DERP) ontstaan als vissersplaatsje, maar al sinds het begin van de vorige eeuw heeft het een toeristisch belang.

Monumenten
Aan de boulevard van Egmond aan zee staat de opvallende witte vuurtoren Jan van Speijk, met de bronzen leeuw, deze is gebouwd in 1841. De Nederlands Hervormde kerk uit 1746 is de oudste van de Egmonden, dit rijksmonument staat hoog en droog op het duinzand ver weg van de zee.

Kunst en cultuur
Egmond heeft genoeg te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Er zijn diverse musea zoals:
• Het Museum van Egmond, een van de oudste gebouwtjes van Egmond. Binnen kunt zien hoe zich het verleden en het volksleven van de drie Egmonden zich afspeelden. Er is een vitrine met oude scheepsmodellen. In het “visserskamertje” ziet u een bedstee, een potkacheltje en bewoners in klederdracht. In de schuitenschuur ligt de oude roeireddingsboot het pronkstuk van het museum. Ook voor de kinderen is het een leuk en leerzaam bezoek.
• Het Scheepvaart Museum Prins Hendrik de Zeevaarder, dit is het vroegere tehuis voor oud zeelieden. Hier vindt u maritieme schilderijen, scheepsmodellen, antiquiteiten en curiosa.

Winkelen in Egmond
In het gezellige Egmond vindt u een keur aan gezellige winkeltjes waar het aangenaam is om rond te kijken. Uiteraard kun u even pauzeren in de talrijke horeca aangelegenheden.

Uit in Egmond
Ook ’s avonds kunt u zich vermaken in Egmond. U vindt in Egmond alles voor een gezellige avond uit. Er zijn diverse kroegen, cafés en er is ook een discotheek te vinden.

Wellness
In hotel Zuiderduin kunt u in het Wellness Centre tegen betaling gebruik maken van het zwembad en de sauna.

IJsbaan Alkmaar
Van oktober tot en met maart kun u terecht op de overdekte ijsbaan in Alkmaar.


Vakantiehuis Egmond aan Zee - 2011 - 2019